Idrott

onsdag 21 november 2012

Måltidsutvärdering



Maträtt: Spagetti och Köttfärs sås.

Jag jobbade med Benjamin och vi gjorde spagetti med köttfärs sås. När vi gjorde den så tänkte vi på att ha det så miljövänligt som möjligt och använde då så mycket ekologiska saker som möjligt.
Ekologiskt kostar mer men är bättre för miljön. Vi lagade spagetti med köttfärs sås för att det är snabbt att koka pasta och för att det är gott. spagettin innehåller mycket kolhydrater som ger energi och köttet har proteiner som är som byggstenar för kroppen. Morötterna innehåller mycket A- vitamin som är bra för ögonen och huden.


Utförande:

Jag och Benjamin började med att hacka lök, sen hällde ner det i en panna och fräste tills den var ljusgul.
Sedan la vi ner köttfärsen och rörde om tills den hade fördelat sig. När köttfärsen var genomstekt så hällde vi ner krossade tomater, kryddor och tomatpurén. En av oss hade rivit en morot och hällde ner det i pannan med köttfärsen som skulle stå och sjuda i 5 minuter. medan vi gjorde det så satte jag på vattnet till spagettin som skulle stå i 7 minuter. Vi la upp det på två tallrikar och hällde riven ost på det.

Resultat:
Vi kunde ha haft i mer köttfärs i. Konsistensen var bra på köttfärsen men spagettin kunde ha stått i någon minut till. Vi hade riven morot bredvid
Vi kunde ha lagt mer tid i att ha hämtat ingredienserna och att hitta en större stekpanna att göra köttfärsen i men annars va det bra.

Ingredienser:


1. 150g Nötkött                                                            
2. 1 vitlöksklyfta                                                            
3. 1/2 Gul lök  
4. 1 1/2 krossade tomat                                                    
5. 2 krm Salt       
6. 1 krm Peppar
7. 2 krm Örtkryddor 
8. 2 msk tomatketchup
9. 1 msk Pizzakrydda
10. 1 Morot 50g 
11. Ost riven 50g
  
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar