Idrott

måndag 17 mars 2014

Sience fiction

Sience Fiction :

Sience Fiction är när oftast någonting är i framtiden. Sience Fiction är något som kan förklaras, inget övernaturligt. Den har mycket med vetenskap och teknik att göra.

På 1800 talet skrev Julies Verne flera böcker om tekniska uppfinningar som inte fanns mer än i hans fantasi. Han skrev t ex: Från jorden till månen, Till jordens medelpunkt och Jorden runt på 80 dagar. Han visste inte det men han var en sience fiction författare

Modernare SF är t ex Star Trek, Star War och Alien filmerna. Alla utspelar sig till det mesta i rymden med teknik som är mer avancerad än det vi har idag. Tekniken som t ex är snabbare än ljuset

Cyberpunk :

Cyberpunk är när människor och maskiner är blandat i samhället som är styrt av en stora multinationella företag eller brottsliga organisationer. Och det kan utspela sig i cyberspace.

Två populära är Blade Runner och The Matrix.

I Matrix handlar det om att människan nästan har blivit utrotad av maskiner som de skapade för längesedan. Det är krig i en virtuel värld mellan robotarna och människorna och i verkligheten.

I Blade Runner så är det att man har skapat maskiner som ska vara mänskliga, de kallas replicants (kopior). Några replicants stal fyra rymdskepp för att försöka hitta jorden och möta sina skapare. Huvud personen ska hitta och utplåna kopiorna för att hindra dem från att hitta jorden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar